Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszámoló a tagok tevékenységéről

Dr. Iliás Lajosné vagyok a Magyarországi Pedagógusok Egyesületének elnökségi tagja. Gyógypedagógus végzettségem alapján ezt a speciális szakterületet képviselem. Megalakulása óta tagja vagyok az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények Országos Egyesületének (EGYMI). Évente részt veszek az országos konferenciákon, véleményezem a szakterületet érintő törvényeket, rendeleteket. Az idei évben célzottan az Utazó Gyógypedagógiai Hálózatok működését érintő rendelkezések módosítására tettem javaslatot. Örömmel tapasztaltam, hogy ezt az országos EGYMI egyesületének elnöksége is támogatta. A hatályba lépett rendelet már tartalmazza az új szakmai szabályozást.

Közoktatási szakértőként, a Közoktatási Szakértők Országos Egyesülete (KOSZOE) a köznevelés területét érintő jogszabályok, miniszteri rendeletek tervezetének véleményezéséhez járultam hozzá. A felnőttképzésben több különböző témájú harminc órás akkreditált pedagógusképzést tartottam, főleg a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek/tanulók fejlesztése érdekében. Óvónők számára nagy segítséget jelentett a Másképpen fejlődő gyermekek óvodai nevelése: az óvodás gyermekek körében előforduló pszichés zavarok felismerése és korrekciója. Figyelemzavar és hiperaktivitás kezelése, az együttnevelés lehetőségei címmel tartott képzésem.

Az átszervezés útján összevont négy tankerületből alakult Berettyóújfalui Tankerületi Központ vezetőjének megbízásából az intézményvezetők számára csapatépítő tréninget tartottam. Legfontosabb célnak azt tartottam, hogy a Tankerületi Központ területén működő intézmények vezetőit konstruktív együttműködésre, a problémák közös megoldására késztessem. A négy napos tréning folyamán mindez megvalósult, megindult a hatékony együttműködés és egy rendszerszintű közös gondolkodás. Tudatosultak a hálózatos működésben rejlő lehetőségek.

2016 január 28-án lakóhelyemen Zuglóban megalakult a Civil Összefogás Fórum Zuglói Klubja (Zuglói CÖF Klub). Az elnökség tagjaként segítem a magyar közélet kérdéseit érintő témák interaktív feldolgozását különböző rendezvényeken, előadásokon keresztül.

Rendszeresen részt veszek szakmai és egyéb konferenciákon, a köznevelés ügyét érintő rendezvényeken.

A Magyarországi Pedagógusok Egyesületének elnökségében szívesen veszek részt és speciális szakértelmemmel igyekszem segíteni az egyesület munkáját.